Huolellinen muovituotesuunnittelu onnistuneen lopputuotteen takana

Muovituotesuunnittelu on haastava laji. Muotoilun on miellytettävä silmää, tuotteen mekaniikan on oltava toimintavarma ja kokoonpantavuus on oltava sujuvaa. Oikea materiaali tulee osata valita jo suunnitteluvaiheessa, jotta tuote toimii suunnitellusti. Kustannusten tulee pysyä kurissa ja tuotteen olla valmis aikataulussa. Monesti myös muotin valmistuskustannukset ja mahdollisten muutosten tarve mietityttävät.   

Jopa 90% meille saapuvista
3D-malleista ei olekaan valmiita

Kokemuksemme mukaan jopa 90% meille saapuvista 3D-malleista vaatii vielä muovituotesuunnittelua ennen itse ruiskuvalumuotin suunnittelua ja tuotteen toteututa.  

Yleensä tuote pyritään suunnittelemaan mahdollisimman valmiiksi ennen kuin otetaan yhteyttä ruiskuvalajaan tai muotinvalmistajaan. Suosittelemme olemaan meihin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa yhteydessä, sillä liian usein suunnittelupalaveri päättyy asiakkaan harmitteluun siitä, että ei ollut meihin aikaisemmin yhteydessä. 

Suunnitteluvaiheeseen tarjoamme seuraavia palveluita:

Konseptisuunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu

Muotoilu

Muovituotesuunnittelu

Pikamallit

Testaus

Onnistuneen ja kustannustehokkaan muovituotesuunnittelun taustalla on saumaton yhteistyö

Onnistuneen lopputuloksen ja sujuvan prosessin takaamiseksi suosittelemme ja tarjoamme muotinvalmistus- ja ruiskuvaluosaamistamme suoraan asiakkaidemme suunnittelijoiden käyttöön heti projektin alkuvaiheessa. Yhteistyössä  suunnittelijoiden kanssa pystymme hyödyntämään erilaisten valmistusmenetelmien parhaat puolet ja luomaan innovatiivisia muovituoteratkaisuja, jotka ovat enemmän kuin tekijöidensä summa.    

Suunnitteluvaiheessa tehdyillä ratkaisuilla voidaan oleellisesti joko lisätä tai vähentää valmistuskustannuksia. Siksi tähän vaiheeseen kannattaa käyttää aikaa ja ottaa asiantuntijat mukaan mahdollisimman aikaisin. Lopulliset tuotantokustannukset tarkentuvat suunnitelmien edetessä ja eri asiantuntijoiden yhteistyöllä vältytään isoilta yllätyksiltä tuotantovaiheessa.  

Hinnoittelu

Pidämme asiakkaan kartalla kustannuksista ja aikataulutilanteesta suunnitteluvaiheen aikana. Suunnitteluvaiheen päätteeksi tuotteen 3D-malli ja spesifikaatiot on määritetty ja tuotteelle voidaan alkaa suunnitella tuotantoa.    

Suunnitteluvaiheen palvelujemme hinnat ovat alkaen 500€. Varaa aika palaveriin, jotta voimme keskustella lisää ja antaa tarkemman hinta-arvion.